3 Idea ‘Content’ Terbaik Tambah Followers Di Tiktok, Peniaga Kena Tahu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pastinya pada era sekarang ini, penggunaan media sosial di kalangan generasi muda kian berleluasa. Dan bahkan juga terdapat pelbagai platform media sosial yang kini semakin digemari ramai golongan muda terutamanya bagi para peniaga iaitu Tiktok.

[BACA JUGA: Founder Dakwa Sold Out, Tapi Sebenarnya Produk Sangkut Pada Ejen]

Bukan itu sahaja, setelah Instagram menambah ciri-ciri terbaru iaitu reels diperkenalkan kepada pengguna mereka. Penggunaan Instagram juga bertambah kerana ciri-ciri Reels seperti Tiktok dimana boleh edit video dan memasukkan latar belakang musik.

Instagram Reels: What to Know About Facebook's TikTok Clone in US

Niaga Kini tertarik dengan seorang pengguna Twitter yang dikenali sebagai @abang_naz telah berkongsi dengan pengikutnya mengenai beberapa jenis idea ‘content’ menarik yang dapat meningkat jumlah followers dan penonoton di TikTok dan Reels.

Di bawah Niaga Kini akan senarai 3 jenis content yang menarik yang boleh dilakukan oleh pengguna terutama peniaga online yang menggunakan platform TikTok dan Reels.

1. Teka-Teki

Discover teka teki 's popular videos | TikTok

Menurut Khairul Nazli, katanya pastikan pemilihan teka-teki mestilah yang ‘best’ dan tidaklah terlalu susah untuk dijawab oleh umum. Tujuan content seperti ini adalah untuk membina engagement dengan viewers di ruangan komen video anda.

2. Content Hiburan

Screenshot 2021-08-16 181101 - YOY Network

TikTok sememangnya adalah salah satu platform berunsurkan hiburan. Oleh itu pesananya, jangan terlalu serius sangat content video TikTok anda itu.

“Kalau dekat TikTok aku memang dikenali dengan pergaduhan manja dengan jutawan Malaysia, Irfan Khairi. Tengok ah video hambar ni pun almost 1M views”

3. Content Plot Twist

VIDEO] Teruja Dapat Surprise Bouquet Duit, Sekali Terbang!

Kata pemuda tersebut, penonton ni bersifat ingin tahu dan inginkan perasaan ‘unexpected’ terutamanya di dalam movie. Dan katanya sebab itulah semasa Avengers End Game ramai yang tertarik dengan endingnya. Hal ini kerana ada kejutan dan ‘twist’.

[Baca Juga Duta Produk Perlu Jujur, Barang Tak Berkualiti Pun Nak Kongsi?]

Pastikan anda kongsikan info bermanfaat ini dengan kawan-kawan, keluarga dan di semua platform sosial anda.

Semoga perkongsian anda ini akan dapat memudahkan urusan mereka yang memerlukan dan menjadi asbab pahala berpanjangan.ini

Like & Follow Niaga Kini untuk lebih banyak info terkini mengenai perniagaan, isu semasa, kerjaya, bantuan & keusahawanan.

Kredit: @abang_naz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here